תא"מ
בית משפט השלום צפת
|
35116-12-12
23/12/2013
|
בפני השופט:
רבקה איזנברג
|
- נגד - |
התובע:
פלאפון תקשורת בע"מ
|
הנתבע:
רונית אזרזר (מרשל)
|
פסק-דין |
פסק דין
1.בפני תביעה כספית שהגישה התובעת- חברת תקשורת סלולרית לתשלום יתרת חוב בהתאם להסכמי ההתקשרות שנחתמו עם הנתבעת מיום 2.4.12.
לטענת התובעת, הנתבעת לא עמדה בהתחייבותה לשלם את החיובים בגין השירותים שסופקו לה ולפיכך, נותקו המנויים שבשימושה.
לטענת התובעת, נותר לנתבעת חוב בגין דמי שימוש במכשירים בסך של 1,678.17 ₪, וכן חוב בגין יתרות ציוד שטרם שולמו בסך של 6,244.59 ₪.
2.הנתבעת טענה כי שילמה את שתי החשבוניות הראשונות בהתאם להסדר עם התובעת, ואולם בחשבונית השלישית חויב חשבונה בבנק בפועל, בטעות, לטענתה, בסכום גבוה מסכום החשבונית (החיוב שנשלח לבנק עמד לסך של 897.94 ₪, בעוד שסכום החשבונית עמד על 526.08 ₪ בלבד). גם החיוב שנשלח לגבייה בבנק בחודש שלאחר מכן, עמד לטענת הנתבעת, על סכום גבוה מסכום החשבונית (חיוב על סך 936.30 ₪ בעוד שבסכום החשבונית הופיע סך של 823.54 ₪ בלבד).
לטענת הנתבעת, בגין העובדה כי החיובים שנשלחו לגביה עלו על סכום החשבונית, לא היתה יתרה לתשלום בחשבונה ולמרות פניות רבות לתובעת, לא תוקנה הטעות והתובעת בחרה לנתק את המנויים. הנתבעת הוסיפה, כי הגישה תלונה לרשויות המס בגין העובדה שהחשבוניות לא תאמו את סכום התביעה, וכי תלונתה נמצאת בבירור. עוד הפנתה הנתבעת לנזקים שלטענתה נגרמו לה כתוצאה מניתוק הקווים בהודעה לבנה הקטין ויום לפני שטס לחו"ל.
דיון:
3.כבר בראשית הדברים אציין כי לא מצאתי יסוד לטענת הנתבעת כאילו המדובר בחיוב עליו לא ידעה וכאילו לא הופיע בחשבונית ונגבה מהבנק בסכום שונה מהחיוב בחשבונית . עיון בחשבונית לתקופה שבין 8.6.12-7.7.12 (חשבונית מס' 214879229 נספח ה' 1 לתצהיר מטעם התובעת), מעלה כי נרשם בחשבונית במפורש כי: "בנוסף יחויב חשבונך ביתרת תשלומים חודשיים עבור מכשירים ו/או אביזרים בסך 371.86 ש"ח".
יצוין, כי הסך של 526.08 ₪ מודגש בחשבונית ומתחתיו בצד ההערה על גביית תשלום נוסף מודגש גם הסכום של 371.86 ₪, פירוט כל הסכומים שייגבו מופיע בפירוט המופיע בדף השני בהמשך החשבונית. הנה כי כן, אין המדובר בגבייה בסכום שונה בבנק, אלא הודע לנתבעת בחשבונית שקיבלה על הסכום הכולל המדויק שייגבה.
4.גם עיון בחשבונית לתקופה שבין 7.8.12-8.7.12 (חשבונית מס' 2149811057 נספח ה' 2 לתצהיר מטעם התובעת), מעלה כי נרשם בחשבונית במפורש כי: "בנוסף יחויב חשבונך ביתרת תשלומים חודשיים עבור מכשירים ו/או אביזרים בסכום של 112.76 ₪".
גם בחשבונית זו מודגשים 2 הסכומים- 823.54 ₪ וכן מודגש סכום התשלומים הנוספים על סך 112.76 ₪. פירוט כל הסכומים שייגבו מופיע גם במקרה זה בפירוט המופיע בדף השני בהמשך החשבונית. אין המדובר גם ביחס לחשבונית זו בגבייה בסכום שונה, אלא הודע לתובעת מפורשות בחשבונית שקיבלה, על הסכום הכולל המדויק שייגבה.
לאור האמור ומשסכומי החיוב פורטו בחשבוניות, לא ברור לי איזו עבירת מס בוצעה לטענת הנתבעת. מכל מקום, הנתבעת הגישה תלונה בעניין לרשויות המס ותקבל בוודאי את מסקנות הבדיקה שם.
5.לגבי עצם סכום החיוב הנוסף, אשר הופיע כאמור בחשבונית ה 1 הן בעמוד הראשון והן בעמוד השני בפירוט החיוב בהמשך, עולה כי המדובר בחיוב בגין:
"חיובים אחרים"- תשלום 1 מתוך 3- 62.96 ₪.
"תביעת ביטוח"- 1 מתוך 1- 298.99 ₪.
כבל -תשלום 1 מתוך 1- 9.91 ₪.
ראה "פירוט חיובים נוספים" בתחתית עמ' שני לחשבונית ה' 1.
המצהיר מטעם התובעת הבהיר בהתאם בחקירתו לגבי הרכב החיובים הנוספים: "תביעת ביטוח ע"ס של 298.99 ₪, יש כבל שנקנה, ציוד נוסף שנקנה וחולק – 3" (עמ' 3 לפרוטוקול).
למעלה מן הצורך אפרט כל חיוב וחיוב בחיובים הנוספים כאמור:
א.עיון בנספחי תצהיר התובעת מעלה כי החיוב של 62.96 ₪ שהינו כאמור 1 מתוך 3 תשלומים, דהיינו חיוב אחד מתוך חיוב על סך כולל של 188.88 (3X 62.96) תואם לחשבונית 3018771040 (נספח ו' 5 לתצהיר התובעת) מיום 14.6.12 המתייחס לרכישת כרטיס זיכרון, מטען ישיר ואוזניה סטריאופונית שפרטיהם כמפורט בחשבונית. בחשבונית נרשם במפורש כי החיוב ייגבה ב- 3 תשלומים. החשבונית כאמור הינה מיום 14.6.12 ולא מצאתי כי הנתבעת הכחישה רכישת האביזרים המוזכרים כמפורט לעיל.